Tavaszi nagytakarítás

Közzétéve
2022. március 21.

FRISSÍTÉS: Új időpontban kerül megrendezésre!

Tavaszi nagytakarítás kezdődött a természetben az Erdők Nemzetközi Napján.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság tavaszi nagytakarításra hívja a kirándulókat, erdőjárókat, túrakerékpározókat

A „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt!” akció március 21-én az Erdők Nemzetközi Napján indult, és egészen április 22-ig, a Föld napjáig tart.  

A kampány során az ANPI (új időpontban) akciót hirdet.

I.

2022. április 30-án, szombaton a Kelemért és Putnokot összekötő kis forgalmú, de annál vadregényesebb Szörnyű-völgyet szeretnénk tisztábbá varázsolni.

A keleméri Mohos-tavak és a Putnoki halastó mellett elhaladó aszfaltos út mellett gyűjtjük össze az eldobált szemetet. A teli zsákokat az út mellett kell elhelyezni, az elszállításról gondoskodunk.

Találkozó a Kelemér, Tompa Mihály út 129. sz. alatt található Mohos-háznál, 9:00 - 11:00 óra között, ahol zsákokat és kesztyűt is biztosítunk.

Mohos-ház

II.

Aki aznap nem tud részt venni az akcióban, de a kampány ideje alatt az Aggteleki Nemzeti Parkban a kijelölt turistautakon, illetve tanösvényeken túrázik és az útja során szívesen összeszedi a szemetet, az az aggteleki Információs irodában (informacio@anpi.hu, +36 48 503 000) veheti át a zsákokat és a túra után az iroda mellett tudja elhelyezni a teli zsákokat.

III.

A programban szívesen részt vevő környékbeli iskolás csoportok, osztályok érdeklődése esetén egyedi időpontban, hétköznapokon is lehet csatlakozni, alternatív útvonalakon is.

Információ: Bacsó Zsolt (bacso.zsolt@anpi.hu, +36 48 506 000)


További részletek az országos kampányról:


A kampány honlapja: https://tavaszinagytakaritas.hu/


Videó:

Tavaszi nagytakarítás Badár Sándorral 1.

Tavaszi nagytakarítás Badár Sándorral 2.