ANP Igazgatóság
ANPI logo

Kerékpártúra az Aggteleki Nemzeti Parkban

Programajánló
Közzétéve
2020. szeptember 25.

Innovatív programokkal bővül a hazai aktív turisztikai szolgáltatások köre

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ 2020-ban a hazai nemzeti parkok számára elindította az E-Kerékpár Programot. A Program célja, hogy bővítse a nemzeti parkok aktív turisztikai kínálatát, így a látogatók teljesen új, kényelmes és természetbarát módon ismerhetik meg Magyarország természeti értékeit. Magyarország Kormánya a Program megvalósítására összesen 150 millió forintot biztosított, amely nemzeti parkonként 15 e-kerékpárt, valamint a szükséges kiegészítőket tartalmazza, figyelembe véve a helyi igényeket. A projekt keretében hazánk nemzeti parkjai olyan turisztikai programcsomagokat állítottak össze, melyek egy- vagy többnapos e-kerékpáros túrákra épülnek.


Aggteleki Nemzeti Park


Az 52 kilométeres túra során meglátogatjuk Bódvalenkét, ahol 18 roma festőművész 33 hatalmas alkotása színesíti a házak falát, amelyben helybéli legendákat és klasszikus cigány témákat ábrázolnak. A túrán tovább haladva elérjük a csodálatos Rakaca-víztárolót Szalonna község határában. Hazánk legészakibb fekvésű víztározójának tiszta vize kimondott jó hatással van a vízi élővilágra. Kisebb kitérővel meglátogathatjuk a Martonyi Pálos kolostorromot. Martonyi falun kívül, erdők között, kisebb emelkedésen áll a magyar pálos rend egykori kolostorának meglehetős épségben megmaradt romja, ami páratlan élményt kínál.


A túrákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.


Időpontok:

1.Túra 09.26. Bódvaszilas 10.00 indulás

2.Túra 10.03. Bódvaszilas 10.00 indulás

3.Túra 10.10. Bódvaszilas 10.00 indulás


Indulás: Bódvaszilas Magtár - Komjáti - Bódvalenke - Tornaszentjakab - Viszló - Rakaca - Meszes - Rakacai-víztároló - Perkupa – Bódvaszilas Magtár


A túra hossza: 52km

Szint: 280m

Részvételi díj: 10.000Ft/fő

Túraszervező: Kubik Zsolt

Telefonszám: +36 30/222-55-48


A nemzeti parkok szervezett e-kerékpáros túrái:

aktivmagyarorszag.hu


envelope

Értesülj azonnal!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
    Túrák és programok
    Túrainformációk
    Kiemelt helyszínek
    Környezeti nevelés
    A parkról
ANP Igazgatóság
Cím3758 Jósvafő,
Tengerszem oldal 1.
Igazgatóság+36 48 / 506 000
E-mailinfo.anp@t-online.hu
Aggteleki Nemzeti Park
Turisztika+36 48 / 503 001
E-mailnaturinform.anp@gmail.com
Megközelítés
Adatvédelmi tájékoztató
Európai Regionális Fejlesztési Alap - Partnerséget építünk
A honlapon található információk nem feltétlenül tükrözik az EU hivatalos véleményét.
© Minden jog fenntartva! - 2019
  |  
ANP Igazgatóság