Kerékpártúra az Aggteleki Nemzeti Parkban

Programajánló
Közzétéve
2020. szeptember 25.

Innovatív programokkal bővül a hazai aktív turisztikai szolgáltatások köre

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ 2020-ban a hazai nemzeti parkok számára elindította az E-Kerékpár Programot. A Program célja, hogy bővítse a nemzeti parkok aktív turisztikai kínálatát, így a látogatók teljesen új, kényelmes és természetbarát módon ismerhetik meg Magyarország természeti értékeit. Magyarország Kormánya a Program megvalósítására összesen 150 millió forintot biztosított, amely nemzeti parkonként 15 e-kerékpárt, valamint a szükséges kiegészítőket tartalmazza, figyelembe véve a helyi igényeket. A projekt keretében hazánk nemzeti parkjai olyan turisztikai programcsomagokat állítottak össze, melyek egy- vagy többnapos e-kerékpáros túrákra épülnek.


Aggteleki Nemzeti Park


Az 52 kilométeres túra során meglátogatjuk Bódvalenkét, ahol 18 roma festőművész 33 hatalmas alkotása színesíti a házak falát, amelyben helybéli legendákat és klasszikus cigány témákat ábrázolnak. A túrán tovább haladva elérjük a csodálatos Rakaca-víztárolót Szalonna község határában. Hazánk legészakibb fekvésű víztározójának tiszta vize kimondott jó hatással van a vízi élővilágra. Kisebb kitérővel meglátogathatjuk a Martonyi Pálos kolostorromot. Martonyi falun kívül, erdők között, kisebb emelkedésen áll a magyar pálos rend egykori kolostorának meglehetős épségben megmaradt romja, ami páratlan élményt kínál.


A túrákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.


Időpontok:

1.Túra 09.26. Bódvaszilas 10.00 indulás

2.Túra 10.03. Bódvaszilas 10.00 indulás

3.Túra 10.10. Bódvaszilas 10.00 indulás


Indulás: Bódvaszilas Magtár - Komjáti - Bódvalenke - Tornaszentjakab - Viszló - Rakaca - Meszes - Rakacai-víztároló - Perkupa – Bódvaszilas Magtár


A túra hossza: 52km

Szint: 280m

Részvételi díj: 10.000Ft/fő

Túraszervező: Kubik Zsolt

Telefonszám: +36 30/222-55-48


A nemzeti parkok szervezett e-kerékpáros túrái:

aktivmagyarorszag.hu