ANP Igazgatóság
ANPI logo

Befejeződött a próbaterápia a Baradla-barlangban

Pályázatok
Közzétéve
2020. október 1.

Három évszakban, a téli, nyári és őszi időszakban is lezajlottak a próbaterápiás kezelések.

A Gyógyturisztikai fejlesztések az Aggteleki-és Szlovák-karszt Világörökség barlangjaiban (SKHU/1601/1.1/035) c. projekt keretében a háromszor 3 hétig tartó, napi 3 órás próbaterápia a Baradla-barlang ún. Róka-ágában kialakított terápiás helyiségében az edelényi Koch Róbert Kórházzal együttműködésben történt.


A projekt célját, tartalmát és a lezárult vizsgálati eredményeket Dvorszky Zsuzsanna, az Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztály vezetője sajtótájékoztató keretében mutatta be.

Az Aggteleken rendezett tájékoztatón elmondta, hogy a terápián résztvevő, légúti megbetegedésben szenvedő betegek saját tapasztalatai, az egészségügyi szakszemélyzet vizsgálatai és a műszeres mérések is igazolták, hogy a barlang levegője egyértelműen pozitív hatással van a légzőszervi problémákra, a betegek állapotában jelentős javulás állt be.


A gyógybarlanggá minősítéshez szükséges vizsgálatok lezárása után lehetővé válik a szükséges dokumentumok és a engedélykérelem benyújtása az egészségügyi hatóság felé.


envelope

Értesülj azonnal!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
    Túrák és programok
    Túrainformációk
    Kiemelt helyszínek
    Környezeti nevelés
    A parkról
ANP Igazgatóság
Cím3758 Jósvafő,
Tengerszem oldal 1.
Igazgatóság+36 48 / 506 000
E-mail
Aggteleki Nemzeti Park
Turisztika+36 48 / 503 001
E-mailinformacio@anpi.hu
Megközelítés
Adatvédelem
Akadálymentesítési nyilatkozat
Cookie szabályzat
Európai Regionális Fejlesztési Alap - Partnerséget építünk - Projekt információ
A honlapon található információk nem feltétlenül tükrözik az EU hivatalos véleményét.
© Minden jog fenntartva! - 2019
  |  
ANP Igazgatóság