ANP Igazgatóság
ANPI logo

Újra indul az Aggteleki rövidtúra és a bodrogzugi vízitúra!

Közzétéve
2021. április 30.

A Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete és a belügyminiszter 3/2021. (IV. 30.) BM határozata a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatáról intézkedik.

Ennek értelmében lehetőség nyílik a fokozatos nyitásra, amelynek keretében 2021. május 1-én indulnak a bodrogzugi vízitúrák, és május 2-tól – az alább megjelölt feltételekkel – látogatható lesz a Baradla-barlangban az Aggteleki rövidtúra.


A túrák minden nap 10, 11, 12, 13, 14, 15 és 17 órakor indulnak, már 1 fő jegyváltása esetén is.


A túrán a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak vehetnek részt. A koronavírus elleni védettség ellenőrzése a védettségi igazolvány bemutatásával, jegyváltáskor a barlangpénztárnál, valamint a barlangba történő belépés előtt történik a személyazonosság igazolásával egyidejűleg.* 

A vonatkozó jogszabályok szerint a jogosultság ellenőrzése a szolgáltatást nyújtó felelőssége, így az ellenőrzéstől eltekinteni nem lehet. 

 

Kérjük, hogy az igazolványaikat jegyváltás előtt készítsék elő, hogy azok felmutatásával gördülékennyé váljon a jegyváltás folyamata.

Az igazolványokat nem vesszük át és semmilyen személyes adatot nem rögzítünk.

 

Fontos információk:


- A túra során a látogatóknak maszk viselése kötelező. 

A barlang kiemelt természetvédelmi oltalom alatt áll, nagyon fontos, hogy vírus ne kerüljön be a barlangi légtérbe. A barlangban élő denevér populáció, valamint a többi látogató és túravezető kollégáink védelme érdekében kérjük a maszkhasználatot. Megértésüket köszönjük!


- A barlangpénztárnál fertőtlenítőszer adagolók vannak kihelyezve. A barlangba történő belépés előtt kérjük ne mulasszák el a kézfertőtlenítést. 


A kirándulásuk megtervezése előtt aktuális információkért kérjük látogassák meg honlapunkat (anp.hu), illetve Facebook oldalunkat (https://www.facebook.com/AggtelekiNemzetiParkIgazgatosag)


További részletek: bodrogzug.hu., https://anp.hu/tura/2 


Turisztikai információ: 

Információs iroda – Aggtelek, Baradla oldal 3.

Tel.: +36 48 / 503-001, +36 30/228-9598

E-mai: informacio@anpi.hu* A tizennyolcadik életévét betöltött személy esetén a koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány – személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély – bemutatásával történik. 

A tizennyolcadik életévét be nem töltött – de hatodik életévét betöltött – személy életkorát személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával igazolhatja. 

A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése mellőzhető, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló.

envelope

Értesülj azonnal!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
    Túrák és programok
    Túrainformációk
    Kiemelt helyszínek
    Környezeti nevelés
    A parkról
ANP Igazgatóság
Cím3758 Jósvafő,
Tengerszem oldal 1.
Igazgatóság+36 48 / 506 000
E-mailinfo.anp@t-online.hu
Aggteleki Nemzeti Park
Turisztika+36 48 / 503 001
E-mailinformacio@anpi.hu
Megközelítés
Adatvédelem
Akadálymentesítési nyilatkozat
Cookie szabályzat
Európai Regionális Fejlesztési Alap - Partnerséget építünk - Projekt információ
A honlapon található információk nem feltétlenül tükrözik az EU hivatalos véleményét.
© Minden jog fenntartva! - 2019
  |  
ANP Igazgatóság