Újra indul az Aggteleki rövidtúra és a bodrogzugi vízitúra!

Közzétéve
2021. április 30.

A Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete és a belügyminiszter 3/2021. (IV. 30.) BM határozata a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatáról intézkedik.

Ennek értelmében lehetőség nyílik a fokozatos nyitásra, amelynek keretében 2021. május 1-én indulnak a bodrogzugi vízitúrák, és május 2-tól – az alább megjelölt feltételekkel – látogatható lesz a Baradla-barlangban az Aggteleki rövidtúra.


A túrák minden nap 10, 11, 12, 13, 14, 15 és 17 órakor indulnak, már 1 fő jegyváltása esetén is.


A túrán a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak vehetnek részt. A koronavírus elleni védettség ellenőrzése a védettségi igazolvány bemutatásával, jegyváltáskor a barlangpénztárnál, valamint a barlangba történő belépés előtt történik a személyazonosság igazolásával egyidejűleg.* 

A vonatkozó jogszabályok szerint a jogosultság ellenőrzése a szolgáltatást nyújtó felelőssége, így az ellenőrzéstől eltekinteni nem lehet. 

 

Kérjük, hogy az igazolványaikat jegyváltás előtt készítsék elő, hogy azok felmutatásával gördülékennyé váljon a jegyváltás folyamata.

Az igazolványokat nem vesszük át és semmilyen személyes adatot nem rögzítünk.

 

Fontos információk:


- A túra során a látogatóknak maszk viselése kötelező. 

A barlang kiemelt természetvédelmi oltalom alatt áll, nagyon fontos, hogy vírus ne kerüljön be a barlangi légtérbe. A barlangban élő denevér populáció, valamint a többi látogató és túravezető kollégáink védelme érdekében kérjük a maszkhasználatot. Megértésüket köszönjük!


- A barlangpénztárnál fertőtlenítőszer adagolók vannak kihelyezve. A barlangba történő belépés előtt kérjük ne mulasszák el a kézfertőtlenítést. 


A kirándulásuk megtervezése előtt aktuális információkért kérjük látogassák meg honlapunkat (anp.hu), illetve Facebook oldalunkat (https://www.facebook.com/AggtelekiNemzetiParkIgazgatosag)


További részletek: bodrogzug.hu., https://anp.hu/tura/2 


Turisztikai információ: 

Információs iroda – Aggtelek, Baradla oldal 3.

Tel.: +36 48 / 503-001, +36 30/228-9598

E-mai: informacio@anpi.hu



* A tizennyolcadik életévét betöltött személy esetén a koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány – személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély – bemutatásával történik. 

A tizennyolcadik életévét be nem töltött – de hatodik életévét betöltött – személy életkorát személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával igazolhatja. 

A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése mellőzhető, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló.