ANP Igazgatóság
ANPI logo

Természetiskola minősítések átadása

Közzétéve
2022. június 7.

Lezárult a nemzeti park igazgatóságokhoz kötődő Természetiskola minősítés első köre.

A nemzeti park igazgatóságok környezeti nevelési kínálatra vonatkozó igényekre és a növekvő minőségbiztosítási elvárásokra válaszolva, az aktuális kérdéseket és kihívásokat felvállaló új minősítési rendszer kidolgozása vált szükségessé.

Az új minősítési rendszer a TERMÉSZETISKOLA nevet viseli, hangsúlyosabban utalva a nemzeti park igazgatóságok tevékenységére, a táj- és természetvédelem fontosságára, valamint a természeti értékek bemutatásában végzett több évtizedes munkára.

A nemzeti parki környezeti nevelési programszolgáltatás minőségbiztosítási rendszerében a minősítési kategóriák meghatározásánál figyelembe vették az évtizedes tapasztalatokból levonható tendenciákat, valamint az iskolák, pedagógusok részéről jelentkező igényeket. A többszintű kategóriarendszer több elérhetőséget biztosít a térségben élők számára, valamint lehetőséget nyújt a helyi szálláshely-szolgáltatókkal való szorosabb együttműködésre.

A Természetiskola minősítés kategóriái a következők:

• TERMÉSZETISKOLA – BÁZISHELY

• TERMÉSZETISKOLA – OKTATÓHELY

• TERMÉSZETISKOLAI MOBILPROGRAM

A 2022. májusában lezárult minősítési folyamat eredményeképpen az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság 1 minősített természetiskolai bázishellyel, 3 oktatóhellyel és 1 mobilprogrammal várja az iskolásokat.

Az ünnepélyes átadásra a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvényén 2022. június 3-án, Balatonfüreden került sor. A tanúsítványokat Dr. Rácz András, az Agrárminisztérium természetvédelemért felelős államtitkára és Balczó Bertalan helyettes államtitkár adta át a nemzeti park igazgatóságok vezetőinek.

Forrás: www.termeszetvedelem.hu

Fotó: Takács András Attila

envelope

Értesülj azonnal!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
    Túrák és programok
    Túrainformációk
    Kiemelt helyszínek
    Környezeti nevelés
    A parkról
ANP Igazgatóság
Cím3758 Jósvafő,
Tengerszem oldal 1.
Igazgatóság+36 48 / 506 000
E-mailinfo.anp@t-online.hu
Aggteleki Nemzeti Park
Turisztika+36 48 / 503 001
E-mailinformacio@anpi.hu
Megközelítés
Adatvédelem
Akadálymentesítési nyilatkozat
Cookie szabályzat
Európai Regionális Fejlesztési Alap - Partnerséget építünk - Projekt információ
A honlapon található információk nem feltétlenül tükrözik az EU hivatalos véleményét.
© Minden jog fenntartva! - 2019
  |  
ANP Igazgatóság