ANP Igazgatóság
ANPI logo

Kincseket őrzünk a Zempléni Tájegységben

Közzétéve
2022. augusztus 31.

Komplex élőhely-fejlesztésre került sor a Zempléni Tájegység területén.

Összhangban a hazai természetvédelem stratégiai célkitűzéseivel, a projekt átfogó célkitűzése az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Zempléni Tájegységében található, természetvédelmi kezelést igénylő Natura 2000, védett, valamint fokozottan védett természeti területek ökológiai potenciáljának megőrzése, állapotának javítása élőhely-fejlesztési és területkezelési tevékenységekkel, ezzel összefüggésben az őshonos, védett növény és állatfajok védelme.

A projekt célja elsődlegesen a leromlott, veszélyeztetett élőhelyek helyreállítása, revitalizációja, a károsító körülmények és folyamatok felszámolása a Zempléni Tájegység kijelölt területein, a természetességi állapot és a biológiai sokféleség javítását eredményező élőhely-fejlesztési tevékenységek és azok bemutatása, valamint az ehhez és az eredmények (kedvező természeti állapot) hosszú távú fenntartásához szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése volt.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormány által biztosított pályázati forrásból valósult meg 2017 és 2022 között. (KEHOP-4.1.0-15-2016-00028)

 

envelope

Értesülj azonnal!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
    Túrák és programok
    Túrainformációk
    Kiemelt helyszínek
    Környezeti nevelés
    A parkról
ANP Igazgatóság
Cím3758 Jósvafő,
Tengerszem oldal 1.
Igazgatóság+36 48 / 506 000
E-mail
Aggteleki Nemzeti Park
Turisztika+36 48 / 503 001
E-mailinformacio@anpi.hu
Megközelítés
Adatvédelem
Akadálymentesítési nyilatkozat
Cookie szabályzat
Európai Regionális Fejlesztési Alap - Partnerséget építünk - Projekt információ
A honlapon található információk nem feltétlenül tükrözik az EU hivatalos véleményét.
© Minden jog fenntartva! - 2019
  |  
ANP Igazgatóság