Miniszteri elismerésben részesültek kollégáink

Közzétéve
2023. május 30.

A természetvédelem területén és a természet védelméért dolgozó szakemberek mindannyiunkat megajándékoznak, eredményeikből mind részesülünk. 

A tiszta víz, a jó levegő, a gazdag termőtalaj, a természetes élőhelyek által biztosított ökológiai szolgáltatások ugyanis közös kincseink, mondta az agrárminiszter a Pro Natura díjak, a Pro Natura Emlékplakettek és a Miniszteri Elismerő Oklevelek átadásán.

A Föld Napja, április 22-e alkalmából, Dr. Nagy István miniszter úr a Pro Natura Emlékplakettet adományozta Virók Viktor, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Nemzeti Biodiverzitásmonitorozó Rendszer koordinátora részére, a hazai növényfajok monitorozásában, védelmében, kutatásában és publikálásában végzett kimagasló munkájáért.

Miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott:


Fuszkó József, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság traktorosa részére, az Igazgatóságnál az elmúlt évtizedben végzett áldozatkész munkájáért (betegség miatt személyesen nem tudta átvenni a díjat);


Huberné Kreszivnik Viktória, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai

referense részére, az ökoturizmus és természetvédelmi szemléletformálás területén végzett tevékenységéért, az Aggteleki-karszt értékeinek népszerűsítéséért;

Juhászné Türke Ildikó Judit, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság botanikai

referense részére, a botanikai és környezeti nevelés területén végzett kimagasló

teljesítményéért és a szakmailag magas szintű elhivatott munkájáért.

Kollégáinknak gratulálunk és további jó munkát kívánunk!

 Forrás: kormany.hu, Fotók: Pelsőczy Csaba/AM


Képgaléria (katt a jobb alsó négyzetre):