Karó, Nyíl, Én és a többiek...

Közzétéve
2023. augusztus 2.

Remeczki Imre kétkötetes ifjúsági regényének első részében egy alföldi kis iskola 7. osztályában véget ért a tanév. 

Haraszti Gábor osztályfőnöke, akit a diákok Karónak becéznek, és testnevelés tanára, Nyilas tanár úr nyári túratábort szerveznek. A gyerekek nagy izgalommal várják a tábor kezdetét, mely számos különleges kalandot rejt.

Aggtelektől Szilvásváradig kísérhetjük végig őket útjukon.

 A regényben felbukkannak Aggtelek település és a Gömör–Tornai-karszt legfontosabb helyszínei, a kis csapat túrázik a Baradla-barlang aggteleki rövidtúráján és a határon túli Domica-ágban is, az Országos Kéktúra itteni szakaszán, a Keleméri Mohosok vidékén.


Az egész íráson átsüt a magyar hegyvidéki táj, a természet szeretete, sok természetismereti információ, érdekesség is felbukkan a regény lapjain, anélkül, hogy iskolás ízűnek, vagy tudálékosnak éreznénk a földrajzi, vagy éppen biológiai jellegű magyarázatokat, amelyeket a kísérő tanárok mesélnek el a gyerekeknek, vagy éppen a kiránduló diákok maguk fedeznek fel kalandos útjuk során.


Az Aggteleki-karszt és a bükki táj különleges szépségei, állat- és növényvilága mellett, a főszereplő kisfiú serdülőkorba lépésével kibontakozó érzéseinek nyiladozását is nyomon követhetjük. Az első szerelem különleges érzését elhomályosítja az édesapjával történt tragikus baleset, de hogy mindezt miként dolgozza fel és milyen élményekben lehet részük a túrázó gyerekeknek, a könyv lapjain megtalálja az olvasó! 

A könyvet bátran ajánljuk gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak egyaránt.

Kellemes, élményteli utazást kívánunk Karóval, Nyíllal és a többiekkel!


(A könyv kapható minden nagyobb könyváruházban, illetve megrendelhető online, akár e-könyv formájában is).