Átadták az idei Pro Natura díjakat

Közzétéve
2024. május 22.

A Pro Natura szakmai elismerést azon személyeknek, ill. szervezeteknek adományozza az Agrárminisztérium, akik a természetvédelem területén különösen kiemelkedő tevékenységet folytatnak.

A Föld Napja alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter Pro Natura Emlékplakettet adományozott Farkas Tünde, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság botanikai szakreferense részére, a hazai növényfajok védelmében, kutatásában, a NATURA 2000 hálózattal kapcsolatos feladatok végrehajtásában betöltött szerepéért.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott Szegedi Zsolt Viktor, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság zoológiai szakreferense részére, a zoológia és a környezeti nevelés területén végzett kimagasló tevékenységéért.

 Felvidéki kollégánk, Dr. Gaál Lajos, a Szlovákiai Barlangok Igazgatóságának nyugalmazott barlangkezelési osztályvezetője részére, a Gömör-Tornai-karszt és a Cseres-hegység értékeinek magyar nyelvű népszerűsítésében végzett négy évtizedes elhivatott munkájáért az agrárminiszter Pro Natura Díjat adományozott.

Dr. Rácz András államtitkár köszöntőbeszédében kitért arra is, hogy ezen a díjátadón nemcsak a Pro Natura díjasokat, de magát az elismerést is ünnepeljük, hiszen 50 évvel ezelőtt, 1974-ben alapították ezt a díjat.

A szakmai elismeréshez szívből gratulálunk kollégáinknak!


(Forrás: AM Sajtóiroda)