Irota Ecolodge - Irota

Klunen Magyarország Kft. - Irota  

Az Irota EcoLodge vezetői, két holland állampolgár, Jeroen van Drunen és Lennard de Klerk, akik mindketten Magyarországon élnek 2007 óta. 2010-ben Jeroen és Lennard megvettek egy elhagyott, üres kúriát Irotán, Észak- Kelet Magyarországon. Az évek során ezt felújították rendszeresebb használat és bentlakás céljára, valamint elkészítették az Irota EcoLodge terveit. Jeroen és Lennard számára az Irota község közösségében való aktív részvétel az első és üzleti terveik fejlesztésében ez alapvető szerepet játszik.

Az Irota EcoLodge 3 tágas, elegáns és jól felszerelt nyaraló villából és egy közös, 6x16 méteres természetes úszómedencéből áll. Bár a házak egyes részleteikben kissé eltérnek, alapvetően hasonló beosztásúak és akadálymentesítve vannak.

Minden háznak (170 m2) saját stílusa van: az Alsó Ház jellegében rusztikus, vidékies, a Középső Ház retro stílusú: az 1960-as évek világát idézi, míg a Felső Ház letisztult, modern dizájnról árulkodik. A külső teraszon minden kerti bútor megtalálható a napos idő élvezetéhez. Innen könnyen megközelíthető a természetes úszómedence és a kis halásztó, melyek a festői nádasok közt bújnak meg.

A házak különállóak, garantálják a teljes nyugalmat. Amennyiben az Ön csoportja több házat is kivesz, a házak közti fakerítések ajtajai könnyedén lehetővé teszik az átjárást. Minden ház 2 kialakított parkolóhellyel is rendelkezik. Irotán korlátozott a mobil hálózati lefedettség, de a nyaralókban van vezetékes telefon és ingyenes WiFi használat az Ön kényelmére.

Az Irota EcoLodge nem csak nevében környezetbarát:

- A fakeretes falak cellulóza használt újságból gyártott szigetelőanyagból készült. Kívül puha fatáblák növelik a hőszigetelést.

- A vastag, és nyirkosságot terelő szigetelés tripla üvegezéssel télen-nyáron tartja a kellemes belső hőmérsékletet. Nincs tehát szükség légkondicionálóra!

- Télen fatüzelésű kályhával fűtjük a villákat. Természetesen, helyi tűzifát használunk;

- A házak tetején összegyűjtött esővizet használjuk a wc-k lehúzásánál, ill. a mosógépben. Ráadásul az Ön ágyneműjét is esővízzel mossuk a központi mosókonyhában;

- Minden háznak saját víztisztító egysége van, melyben baktériumok tisztítják a vizet;

- A meleg vizet napkollektorok, az áramot pedig napelemek termelik;

- Az úszómedence saját víztározójában növények tisztítják a vizet. Semmilyen vegyszert nem használunk!


A szálláshelyen kerékpár kölcsönzési lehetőség van! 


További információ:

Jeroen van Drunen

3786 Irota, Petőfi Sándor út 42.

Tel: +36/48 349-260

info@irotaecolodge.com

irotaecolodge.com