ANP Igazgatóság
ANPI logo

Híreink

2021. január 18-án a Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának közvetítésével segítséget kértek az edelényi Koch Róbert Kórház műszaki dolgozói, mivel a tetőtérben lévő kazánház bontása során néhány telelő denevér került elő. 

2021. január 15. és 17. között zajlott le a 18. országos sasszinkron a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szervezésében, melyhez idén is csatlakozott az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI).

Hosszan tartó, de türelemmel viselt betegség után, fiatalon itt hagyott minket a rozsnyói barlangkutatók (Speleo Rožňava) szeretett elnöke Sturmann Berci.

Befejeződött az Aggteleki Tájegységben, az Aggtelek községhatárban található, úgynevezett „Katonaút-Nagyfa” mintaterület hulladékmentesítése.

Nyereményjátékkal egybekötött internetes kvízsorozat. - (október 19. - december 6.)

Mesés barlangtúra a Baradla-barlang aggteleki szakaszán.

A parlagi sasok magyarországi állománya bíztatóan növekszik, ugyanakkor a nem természetes eredetű pusztulási ok, mint a mérgezés, még mindig komoly veszélyforrást jelentenek. Eseti jelleggel megjelennek olyan, az élővilágot egészét fenyegető problémák tünetei is, mint a műanyag szennyezés: a gondatlanul hátrahagyott bálazsineg több más madárfajnál okozott már sérülést, vagy pusztulást. https://www.mme.hu/balazsinegek-es-balesetek

A Föld Napja alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter elismerésben részesítette két kollégánkat.

Ma 25 éve, 1995. december 6-án az UNESCO Világörökség Bizottsága határozata alapján a Világörökség Jegyzékbe felvételre kerültek az Aggteleki- és a Szlovák-karszt barlangjai.

Ma 25 éve, 1995. december 6-án az UNESCO Világörökség Bizottsága határozata alapján a Világörökség Jegyzékbe felvételre kerültek az Aggteleki- és a Szlovák-karszt barlangjai. E jeles évforduló alkalmából kvízjátékot hirdetünk.

Kérek még híreket
envelope

Értesülj azonnal!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
    Túrák és programok
    Túrainformációk
    Kiemelt helyszínek
    Környezeti nevelés
    A parkról
ANP Igazgatóság
Cím3758 Jósvafő,
Tengerszem oldal 1.
Igazgatóság+36 48 / 506 000
E-mailinfo.anp@t-online.hu
Aggteleki Nemzeti Park
Turisztika+36 48 / 503 001
E-mailinformacio@anpi.hu
Megközelítés
Adatvédelmi tájékoztató
Európai Regionális Fejlesztési Alap - Partnerséget építünk - Projekt információ
A honlapon található információk nem feltétlenül tükrözik az EU hivatalos véleményét.
© Minden jog fenntartva! - 2019
  |  
ANP Igazgatóság