ANPI logo

Híreink

07.28. szerdától ismételten várjuk Önöket az összes, naponta induló barlangtúránkon!

Sajnálattal értesítjük Kedves Vendégeinket, hogy kedden, 07. 20-án a rendkívüli esőzések miatt nem indulnak túrák az aggteleki és a Vörös-tói szakaszon!

Július 18-án, vasárnap délután egy kiterjedt zivatargóc középpontjába került Aggtelek és a szlovák határ túloldalán található Domica.

Rendhagyó időpontban, nyár közepén adott át kitüntetéseket és elismeréseket Dr. Nagy István agrárminiszter a Pesti Vigadó dísztermében július 6-án megrendezett ünnepségen.

A Covid vírus ellen beoltottak száma elérte az 5,5 millió főt, így a kormány döntése alapján 2021. július 3-tól az alábbi szabályok érvényesek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai szolgáltatásait illetően:

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság és a Szlovák Köztársaság Állami Természetvédelmi Hivatala közös, határon átnyúló projektje 1.616.098 EUR vissza nem térítendő támogatásban részesült az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében kiírt pályázati forrásból. 

Június 24-én 00:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának eredményeként az alábbi ökoturisztikai programjaink érhetők el:

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Zempléni Tájegységében a természetvédelmi célú területkezelési géppark fejlesztése a „Komplex élőhely-fejlesztés a Zempléni Tájegység területén” megnevezésű uniós projekt keretében (KEHOP-4.1.0-15-2016-00028) valósult meg. 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság 2016-ban a Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program keretében (KEHOP-4.1.0-15-2016-00049) jelentős, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Június 5-6. (mindkét nap):

A denevérek csodálatos világa – kiállítás

Helyszín: Baradla-barlang vörös-tói fogadótérsége

Óriási csökkenés van a fecskeállományban, a szakemberek szerint 2,5, vagy akár 3 millió fecske is hiányozhat a néhány évtizeddel korábbi adatokhoz képest az ország területéről. 

Text.MoreNews
envelope

Text.NewsletterCallTitle

Text.NewsletterCallSummary
Text.NewsletterCallSummary
    Túrák és programok
    Túrainformációk
    Kiemelt helyszínek
    Környezeti nevelés
    A parkról
Text.ANPHeadquarter
Text.HeadquarterAddressText.HeadquarterAddressValue
Text.HeadquarterPhoneText.HeadquarterPhoneValue
Text.HeadquarterEmailText.HeadquarterEmailValue
Text.ANPPark
Text.ParkPhoneText.ParkPhoneValue
Text.ParkEmailText.ParkEmailValue
Text.Directions
Text.PrivacyPolicy
Text.HandicapPolicy
Text.CookiePolicy