ANP Igazgatóság
ANPI logo

Híreink

A Baradla-barlang jósvafői szakasza feltárásának 100. évfordulója alkalmából rendezendő emlékülésre

Hazánk egyik legritkább fészkelő madara a szirti sas: az országban mindössze három párban, kizárólag a Zempléni-hegységben fészkel ez a fenséges ragadozó madár. 

Hosszú-tetői-barlang 

FÖLDRAJZI ELHELYEZKEDÉS

A Hosszú-tetői-barlang Szögliget község közelében lévő Vidomáj-pusztától 500 méterre északra, közvetlenül a névadó Hosszú-tető csúcsa alatti hegyoldalban 487 m tengerszint feletti magasságban található. A fokozottan védett barlang hossza 54 méter, vertikális kiterjedése 20 méter. 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság – Jósvafő – pályázatot hirdet Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság, Pénzügyi és Számviteli Osztály „általános ügyintéző” munkakör ellátására. 

A fehér gólyák védelme elképzelhetetlen az áramszolgáltatók segítsége nélkül. Egyrészt a madarak az 1960-as évek végén felfedezték a villanyoszlopokat, mint fészkelési lehetőségeket, és ma már az állomány nagy része itt költ, másrészt a középfeszültségű vezetékhálózat rendkívül nagy veszélyt jelent rájuk.

Kossuth-barlang

FÖLDRAJZI ELHELYEZKEDÉS

A Kossuth-barlang Jósvafő határában, a völgynek is nevet adó Nagy-Tohonya-forrás mögött, forrásbarlangként nyílik. Jelenleg ismert hossza 1610 m, függőleges kiterjedése 57 m.

2022. július 2-án, szombaton - barlangi koncert miatt - az utolsó Aggteleki rövidtúra 13 órakor indul. 

A hőségriadó különösen aktuálissá teszi a madáritatást. Nem csak hőségriasztás idején, de egész évben nagy segítség minden élőlény számára az ivó és fürdőzővíz biztosítása. 

Meteor-barlang 

FÖLDRAJZI ELHELYEZKEDÉS

A Meteor-barlang az Alsó-hegy délnyugati oldalában helyezkedik el. Bejárata Bódvaszilastól mintegy 2 km-re ÉNy-ra, erdős környezetben, a Kis-vizes-töbör elnevezésű, nagyméretű időszakos víznyelő alján, a víznyelő sziklakibukkanásokkal tagolt keleti felén nyílik.

Baradla naponta induló túrái esetén minden nap 25 % kedvezményt adunk a felnőtt jegyárból!

Lezárult a nemzeti park igazgatóságokhoz kötődő Természetiskola minősítés első köre.

Kérek még híreket
envelope

Értesülj azonnal!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
    Túrák és programok
    Túrainformációk
    Kiemelt helyszínek
    Környezeti nevelés
    A parkról
ANP Igazgatóság
Cím3758 Jósvafő,
Tengerszem oldal 1.
Igazgatóság+36 48 / 506 000
E-mailinfo.anp@t-online.hu
Aggteleki Nemzeti Park
Turisztika+36 48 / 503 001
E-mailinformacio@anpi.hu
Megközelítés
Adatvédelem
Akadálymentesítési nyilatkozat
Cookie szabályzat
Európai Regionális Fejlesztési Alap - Partnerséget építünk - Projekt információ
A honlapon található információk nem feltétlenül tükrözik az EU hivatalos véleményét.
© Minden jog fenntartva! - 2019
  |  
ANP Igazgatóság