ANP Igazgatóság
ANPI logo

Híreink

A Föld napja (április 22.) alkalmából általában különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. 

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megvalósuló 4 projekt során összesen 14 db terepjáró járművet szerzett be nyílt, uniós közbeszerzési eljárás eredményeként, összesen nettó 123 millió Ft értékben.

Fiatalok a természetvédelemben – idén is várják az Ifjú Kócsagőröket a nemzeti parkok

Sajtóközlemény

Jelenleg a pandémia miatt sajnos egyik barlangunk sem látogatható, de március van és ez továbbra is a barlangok hónapja.

2021. március 14-én délelőtt, a Taktaköz területén lévő belvízfoltokon tartózkodó vízimadarak megfigyelése során egy apácalúd került távcső elé! 

Talán kevésbé ismert, hogy nem csak a Hortobágyon vonulnak a darvak. 

2021. január 28-án egy északi denevért (Eptesicus nilssonii) sikerült megfigyelni a Baradla egyik oldalágában. 

2021. január 18-án a Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának közvetítésével segítséget kértek az edelényi Koch Róbert Kórház műszaki dolgozói, mivel a tetőtérben lévő kazánház bontása során néhány telelő denevér került elő. 

Bár az idei tél eddig összességében enyhe volt, azonban a téli madárvendégek most sem maradtak el. A gatyásölyv Magyarországon rendszeresen, de évenként változó egyedszámban megjelenő madárvendégünk. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén is minden évben megfigyeljük. Elsősorban a mezőgazdasági területeken és a gyepeken tölti a telet, de vonuláskor a Zempléni-hegység belső területei felett is többször láttuk már. 

Kérek még híreket
envelope

Értesülj azonnal!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj friss híreinkről, érdekességeinkről, látnivalóinkról az Aggteleki Nemzeti Park területéről és környékéről.
    Túrák és programok
    Túrainformációk
    Kiemelt helyszínek
    Környezeti nevelés
    A parkról
ANP Igazgatóság
Cím3758 Jósvafő,
Tengerszem oldal 1.
Igazgatóság+36 48 / 506 000
E-mailinfo.anp@t-online.hu
Aggteleki Nemzeti Park
Turisztika+36 48 / 503 001
E-mailinformacio@anpi.hu
Megközelítés
Adatvédelmi tájékoztató
Akadálymentesítési nyilatkozat
Európai Regionális Fejlesztési Alap - Partnerséget építünk - Projekt információ
A honlapon található információk nem feltétlenül tükrözik az EU hivatalos véleményét.
© Minden jog fenntartva! - 2019
  |  
ANP Igazgatóság