Híreink

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy 2024. február 28-án, szerdán barlangtúráink nem indulnak! 

2024. február 21-én, szerdán a Vörös-tói középtúra technikai okokból NEM INDUL!

Az aggteleki és a jósvafői rövidtúra változatlanul elérhető.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálatával együttműködve - kiemelt figyelmet fordít a szabadtéri tűzesetek megelőzésére.

Február végén még nincs itt a tavasz, bár már ott toporog a kertek alatt. A rügyek pattanásra készen várják a csalogató napsugarakat, a hóvirágok pedig már bimbóikat bontogatják.  

Február 2. a Vizes Élőhelyek Világnapja, ennek apropóján tervezzük az alábbi hétvégi túrát.

Frissítés: A túra létszáma betelt!

Az Esztramos megcsonkított kúpja a Bódva-völgy országhatár előtti részének meghatározó tájképi eleme. Mélye különleges barlangokat rejt, felszíne pedig a bányászat mementóinak őrzője. A hegy platója kilátópontként is elsőrangú. Túránk során a Rákóczi- és a Földvári Aladár-barlangot is megtekintjük.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság által használt levelezőrendszerben 2024. január 4-én meghibásodás történt, amely többek között Igazgatóságunk központi címét, az anpi@anpi.hu-t is érintette.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság – Jósvafő – a Kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény. 83. § (1) bek. alapján pályázatot hirdet Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Zempléni Tájegység pénzügyi referens feladatkör betöltésére. 


Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság – Jósvafő – a Kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény. 83. § (1) bek. alapján pályázatot hirdet Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Zempléni Tájegység állami természetvédelmi őr munkakör betöltésére. 

Szavazzatok az alábbi három vízinövény közül 2024. Év Vadvirágára! 

A kormány a 2023. évi téli igazgatási szünet elrendeléséről szóló 407/2023. (VIII. 30.) Korm. rendeletben 2023. december 27. napjától 2024. január 1. napjáig igazgatási szünetet rendelt el.


Kérek még híreket