Jósvafői rövidtúra

Hossz:
1,4 km
Időtartam:
kb. 60 perc
Nehézség:
közepes
Hőmérséklet:
+10 °C
Öltözködés:
meleg ruházat
Lépcsők száma:
73 (oda-vissza 146)

A Baradla-barlang jósvafői bejáratától induló, és ugyanoda visszaérkező túra hossza oda-vissza 1400 m, bejárása nagyjából 60 percet vesz igénybe. Habár kevés a lépcsők száma, a nagy szintemelkedés miatt közepesen nehéz túrának számít!

Jósvafői rövidtúra/Krokodilszáj
Jósvafői fogadótér
A vörös-tói középtúra illetve a jósvafői rövidtúra útvonala

Bár a túra "mindösszesen" 700 m-t mutat be ebből a hatalmas barlangból, mégis bővelkedik látnivalókban, érdekességekben. A túra első felében cseppkövekkel alig-alig lehet találkozni, mivel az erre a szakaszra jellemző kőzet nem kedvez a kialakulásuknak. Azért ne aggódjunk! Ez a sziklabarlangos rész is rejteget érdekességeket: menet közben gyűrődéseket, vetődéseket, rétegződéseket figyelhetünk meg. A túra második felében pedig a termek egyre díszesebbé válnak, a vad sziklaalakzatok megszelidülnek, különleges képződmények - a Krokodilszáj, a Hentesüzlet és a Tóparti kastély - között/mellett vezet az út tovább, egészen a túra csúcspontját jelentő Óriások terméig. Itt, a barlangrendszer legnagyobb üregében nemcsak a látvány, hanem az egyedi hangzás is felejthetetlen!

A túra útvonala megegyezik a Vörös-tói középtúra útvonalának utolsó 700 méterével!Egyéni vendégek számára előzetes jegyváltás, online foglalás nem lehetséges. A jósvafői barlangpénztárban a soron következő Jósvafői rövidtúrára tudják megváltani a belépőjegyet!

Indulási időpontok

11:00

1 fő jelentkezése esetén is indul.

15:00

1 fő jelentkezése esetén is indul.

Jegyárak és típusok

Teljes ár
3800 Ft /
Kedvezményes
3040 Ft /
Részletek
Óvodás / Kísérőjegy
1000 Ft /
Részletek
Díjmentes
0 Ft /
Részletek
Diák csoportjegy
2740 Ft /
Részletek
Felnőtt csoportjegy
3400 Ft /
Részletek